• мнт

МНТ подари биста со наслов „Орфеј на Ана“ на фестивалот „Охридско лето“

Македонскиот народен театар во чест на 61. роденден на „Охридско лето“ на 4 август на раководството на фестивалот им подари бронзена биста од Ана Липша-Тофовиќ. За роденден на фестивалот се смета денот кога оперската примадона Ана Липша-Тофовиќ во 1961 година го означи почетокот на „Охридско лето“. Бронзената биста на Ана Липша-Тофовиќ е дело на академик …

МНТ подари биста со наслов „Орфеј на Ана“ на фестивалот „Охридско лето“ Read More »