• мнозинство

Владејачките социјалисти во Португалија со предност во анкетите, но ќе можат ли да формираат мнозинство?

Владејачките социјалисти во Португалија го зголемија своето водство во новите анкети во пресрет на предвремените избори на 30 јануари, но се уште немаат владејачко мнозинство, пишува Ројтерс. Последните анкети покажаа дека партијата на сегашниот премиер Антонио Коста има 39,6 отсто од гласовите, што е повеќе од претходните 37 отсто во изминатиот месец. Иако тоа се …

Владејачките социјалисти во Португалија со предност во анкетите, но ќе можат ли да формираат мнозинство? Read More »