Tag : младински додаток

Вести Македонија

По 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Слободен печат
Поттикнување на вработувањето на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование, има за цел мерката за младински додадок предвидена во законското...
Вести Македонија

Лица до 23 години ќе земаат по три илјади денари младински додаток

Слободен печат
Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос...