• мигрантска рута

ВИДЕО | Наумовски: Алармантно – Супер организирани мрежи за шверц со мигранти, политички тензии или профит?

Силите на полицијата лани спречиле 25.000 обиди на мигранти илегално да влезат во Македонија од Грција. Според официјалната статистика за тој период, 27.445 мигранти биле сместени во регистрираните кампови во Македонија – 1.801 во „Табановце“ и 25.644 во „Винојуг“ пред да бидат депортирани назад во Грција. На границата со Грција покрај македонските полициски патроли, патролираат …

ВИДЕО | Наумовски: Алармантно – Супер организирани мрежи за шверц со мигранти, политички тензии или профит? Read More »