• мигрантска криза

Поплавите во Либија го прелеаја бранот мигранти кон Италија

Новиот бран бегалци на италијанскиот остров Лампедуза, кој се поклопи со катастрофалните поплави во Либија, ја исфрли на површина суровата реалност со која се соочуваат милиони активни и потенцијални мигранти што настојуваат да побегнат од немаштија и хаос во Африка до благосостојба и стабилност во Европа. Само неколку денови откако надојдените води од поројните дождови …

Поплавите во Либија го прелеаја бранот мигранти кон Италија Read More »