18 C
Скопје

Tag : мерна станица

Вести Скопје

Поставена нова мерна станица за мерење на загадувањето на воздухот

Нова станица за мерење на нивото на загаденост во воздухот е поставена во основното училиште „Јоаким Крчовски“ во Волково, Општина Ѓорче Петров. Од општината информираат...
Вести Скопје

Поставена мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Градот Скопје постави мерна станица за мерење на нивото на загаден воздух на плоштадот на ВМРО во центарот на градот. Градоначалникот Петре Шилегов објави фотографии...
Вести Скопје

Мерната станица за воздух во Центар една недела неактивна (ФОТО)

Алек Стојковски
Мерната станица во Скопје – Центар на Министерството за животна средина и просторно планирање целосно откажа. Од 30 јули, станицата веќе не покажува податоци за...