• ментално здравје

На најдобрата гимнастичарка поважно и е менталното здравје од медалите

Најдобрата светска гимнастичарка Симон Бајлс од САД, по повлекувањето во екипниот повеќебој, денеска се повлече и од финалето во поединечна конкуренција во повеќебој на Игрите во Токио. Причина за откажувањето не е повреда, туку менталното здравје. „По дополнителните лекарски прегледи, Симон Бајлс се повлече од финалето во повеќебој на Олимписките игри во Токио, за да …

На најдобрата гимнастичарка поважно и е менталното здравје од медалите Read More »