ВИДЕО+ФОТО | Најмладата членка на Менса: Слатката Каше има две години и IQ 146

Друштвото на најинтелигентните луѓе во светот, Менса, овие денови стана побогато за уште еден најмлад член, двегодишната Каше Квест, чиј коефициент на интелигенција изнесува дури 146. Просечниот IQ изнесува меѓу 85 и 115, а членови на Менса може да станат само оние кои спаѓат во два проценти од вкупната светска популација, со исклучително висок IQ. …

ВИДЕО+ФОТО | Најмладата членка на Менса: Слатката Каше има две години и IQ 146 Read More »