• Марија Павловска

Самостојната изложба „Тишина“ на Марија Павловска е претставена во Истанбул

Македонската ликовна уметница Марија Павловска, која во последниве 15-ина години работи и живее на релација Скопје-Њујорк, со самостојната изложба „Тишина“ од 6 јули до 6 август се претставува во Македонскиот културен центар во Истанбул. Изложбата е поддржана од Министерството за култура. Серијата „Тишина“ ја сочинуваат шест уметнички дела кои се интимно поврзани и заедно се …

Самостојната изложба „Тишина“ на Марија Павловска е претставена во Истанбул Read More »