• мали партии

Трајанов: Предлагаме промени само за една изборна единица и без изборен праг

Повеќе од 20 години се расправаме, отвораме расправа  околу промена на изборите правила, реформите на Изборниот законик, но првпат имаме суштинска отворена аргументирана расправа во која се вклучени и други политички партии,  истакнува претседателот на Демократски сојуз Павле Трајанов за емисијата „Стадион” на Радио Канал 77 во однос на измените на Изборниот законик. Анализата, наведува …

Трајанов: Предлагаме промени само за една изборна единица и без изборен праг Read More »