• македонско-бугарска комисија

Македонско-бугарската комисија ќе се сретне, но по избори, дотогаш ќе нема ниту виртуелно соочување

Политички притисок врз македонската страна во македонско-бугарската комисија за историски и образовни прашања. Ова е одговорот за зачестените напади од бугарски официјални претставници, за одложената 10 средба на мешовитата експертска комисија. – Повторно се случува политички притисок врз нас кој е контрапродуктивен. Комисијата треба да биде оставена да работи онака како што налага дискусијата, но …

Македонско-бугарската комисија ќе се сретне, но по избори, дотогаш ќе нема ниту виртуелно соочување Read More »