18 C
Скопје

Tag : македонска литература

Вести Култура

Општина Велес распиша конкурс за наградата „Рациново признание“ за 2021

Слободен печат
Општина Велес распиша конкурс за наградата „Рациново признание“ за 2021 година. Наградата се доделува за прозни, литературни остварувања на автори од земјава објавени во периодот...
Културен печат

КУЛТУРОЛОШКИ СТУДИИ: Форми на отпор и критичка дистанца кон супермаркет културата

Тони Димков
Зборникот е резултат на Меѓународниот научен собир со дебата „Културата на распродажба: Консумеризмот и комерцијализацијата на културните продукти“, одржан во Институтот за македонска литература на...