• литванија

Литванија со нова провокација: Забранет е транзит на бетон, дрво, алкохол, индустриски хемикалии кон Калининград

Додека Москва му се заканува на Вилнус дека остро ќе реагира на неодамнешната економска блокада и транзитот на стоки во таа ексклава, која е под ембаргото на ЕУ, Литванија од утринава го прошири списокот на стоки што не може да се превезат од Русија во таа земја. Од понеделник наутро е забранет железничкиот транспорт на …

Литванија со нова провокација: Забранет е транзит на бетон, дрво, алкохол, индустриски хемикалии кон Калининград Read More »