• летечки автомобил

ВИДЕО | Објавена снимка од летечки автомобил на британска компанија

Објавена е снимка од тест на летечки автомобил. Лондонската стартап компанија Bellwether Industries објави снимка од првиот лет на својот прототип на летечки автомобил Волар. Компанијата вели дека верува дека е неизбежно луѓето да патуваат со летечки автомобили во следните десет години. Британската компанија не открива многу во однос на спецификациите кога е во прашање …

ВИДЕО | Објавена снимка од летечки автомобил на британска компанија Read More »