• креативноста

ВИДЕО | Билјана Јуруковска: Сакам да покажам една поинаква Африка, ме фасцинира креативноста и убавината на тие луѓе

Изложбата „Африкански лица“ со фотографии на реномираната македонска фотографка Билјана Јуруковски, каде ќе бидат претставени повеќе дела создадени за време на нејзините патувања низ Африка. Ќе биде отворена на 16 јуни (среда) во Музеј на Република Северна Македонија. Посебен интерес предизвикуваат портретите на народот Сури, една од најизолираните заедници кои живеат во југозападна Етиопија. -Љубопитноста …

ВИДЕО | Билјана Јуруковска: Сакам да покажам една поинаква Африка, ме фасцинира креативноста и убавината на тие луѓе Read More »