• кралица Елизабета

Зошто кралицата Елизабета никогаш не одела на училиште?

Растејќи како член на кралското семејство, сигурно е дека младата принцеза Елизабета го имала на располагање најдоброто образование. Сепак, таа никогаш не одела на училиште. Како и повеќето кралски деца пред неа, идната кралица, заедно со нејзината сестра, принцезата Маргарет, се школувале дома со приватни учители кои се грижеле за нивното образование.   View this …

Зошто кралицата Елизабета никогаш не одела на училиште? Read More »