• ковид криза

Новиот сој ламбда станува доминантен во Јужна Америка, експертите се загрижени

Додека Европа стравува од брзото ширење на делта сојот на Ковид-19, во Јужна Америка веќе почнува да се шири нова, поопасна варијанта на вирусот, наречена ламбда. Моментално овој сој, познат како Ц-37, е присутен во 29 држави. Оваа нова мутација на вирусот наскоро ќе биде на сите насловни страници ширум светот, пренесува Дојче Веле. СЗО …

Новиот сој ламбда станува доминантен во Јужна Америка, експертите се загрижени Read More »