• кореографија

Разговор со Адријана Данчевска и Дејан Битровски: Кореографија значи споделување на искрени нешта

Скопје танцовиот театар пред неколку денови успешно го заокружи својот репертоар за оваа година, во која повеќепати на сцената можевме да ги видиме танчарите и кореографи Адријана Данчевска и Дејан Битровски. Двајцата млади танчари Адријана Данчевска и Дејан Битровски своето образование за современиот танц го стекнуваат во Скопје танцовата академија, а потоа стануваат и дел …

Разговор со Адријана Данчевска и Дејан Битровски: Кореографија значи споделување на искрени нешта Read More »