• книжевна награда

Претседателот Пендаровски ја прими Симона Јованоска, добитничка на наградата „Роман на годината“

Претседателот Стево Пендаровски на 18 април ја прими добитничката на наградата „Роман на годината“ за 2021 година, Симона Јованоска, авторка на романот „Денот на црвот“. Претседателот упати честитки до наградената авторка посакувајќи ѝ понатамошни успеси и уште многу престижни награди за нејзиното творештво. Тој изрази признание и почит за сите автори кои со своето творештво …

Претседателот Пендаровски ја прими Симона Јованоска, добитничка на наградата „Роман на годината“ Read More »