• кит

Бизарна среќа во несреќа: Американец бил проголтан од кит кој по скоро една минута го плукнал

Еден бизарен настан му се случи на 56-годишен ловџија на јастози во Кејп Код, Масачусетс.  Имено, искусниот нуркач Мајкл Пакард бил проголтан од кит и бил во внатрешноста на китот скоро една минута, пишува „Cape Cod Times“. „Одеднаш почувствував огромен притисок и сè околу мене стана црно“, се присети Пакард во петокот попладне откако беше …

Бизарна среќа во несреќа: Американец бил проголтан од кит кој по скоро една минута го плукнал Read More »