• Кирил Пејчиновиќ

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Проф. Момировски: Кирил Пејчиновиќ зборувал македонски јазик и не можел да се чуствува поинаку освен како Македонец

Кирил Пејчиновиќ не можел да се чувствува никако поинаку освен како Македонец, бидејќи тој тоа го докажува во своите дела, кадешто како основа на македонскиот идентитет го зема македонскиот јазик и го користи како појдовна подлога за прикажување на сите негови можности и способности на книжевен план – вели професорот Борис Момировски, долгогодишен книжевник и …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Проф. Момировски: Кирил Пејчиновиќ зборувал македонски јазик и не можел да се чуствува поинаку освен како Македонец Read More »