• ким

По еден месец, Ким Џонг Ун се појави во јавноста

Севернокорејскиот лидер Ким Џонг-ун денеска претседаваше со седницата на владејачката Работничка партија, што е негово прво појавување во јавноста после еден месец. Државната агенција КЦНА соопшти дека Ким изрази благодарност затоа што бројни работи биле забрзани благодарение на „идеолошкиот ентузијазам и борбениот дух” што го покажале партијата и членовите. Тој додаде дека одредени работи мора …

По еден месец, Ким Џонг Ун се појави во јавноста Read More »