• ким јонг ун

Им бил ветен „рајот на земјата“, но биле измамени: Јапонци ја тужат Северна Кореја

Пет луѓе кои тврдат дека биле намамени во Северна Кореја како дел од програмата за преселување пред неколку децении, сега ја тужат земјата и владејачкиот режим затоа што им ветиле „рај на земјата“, но во реалноста им ги скратиле основните човекови права, пренесува Гардијан. Петте тужители – четворица Корејци кои живеат во Јапонија и една …

Им бил ветен „рајот на земјата“, но биле измамени: Јапонци ја тужат Северна Кореја Read More »