• кибер напади

Руски хакери со кибер напади одговорија на одлуката на Берлин да испрати тенкови во Украина

Руски хакери денеска накратко го блокираа пристапот до неколку германски веб-страници како одговор на одлуката на Берлин да испрати тенкови во Украина. Германските власти, сепак, коментираат дека кибер нападот немал забележлив ефект, јавуваат британските медиуми. Германија денеска соопшти дека на Украина ќе и даде тенкови „Леопард 2″, надминувајќи ја со ова неколкунеделната загриженост за ова …

Руски хакери со кибер напади одговорија на одлуката на Берлин да испрати тенкови во Украина Read More »