20 C
Скопје

Tag : катастрофи

Вести Свет

ФАО: Природните катастрофи го загрозуваат производството на храна

Слободен печат
Зголемениот број на природни катастрофи го загрозуваат системот за производство на храна на планетата, предупреди денеска Организацијата на Обединети нации за земјоделство и храна (ФАО)...
Вести Свет

ИФРЦ: Се нижат катастрофи предизвикани од екстремни климатски услови

Слободен печат
 Бројот на катастрофи предизвикани од екстремни временски и климатски услови расте, се наведува во денешниот извештај на Меѓународната федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина...
Вести Македонија

Трибина: Намалување на ризиците од несреќи и катастрофи

Слободен печат
„Национална платформа за намалување на ризици од несреќи и катастрофи на Република Северна Македонија” е тема на трибината што денеска ќе се одржи во Владата...