• канонско единство

Кои сте вие да размислувате за името на МПЦ-ОА? – ја прекори Пендаровски Бугарската црква

Претседателот Стево Пендаровски смета дека има координирана државна политика меѓу бугарските власти и Бугарската православна црква (БПЦ), откако Синодот на БПЦ денеска соопшти дека ја прифатил одлуката на Вселенската Патријаршија за примање на МПЦ-ОА во канонско единство, но наведе и дека „за името на црквата во Северна Македонија допрва ќе се разгледува“. -Денеска ја видов …

Кои сте вие да размислувате за името на МПЦ-ОА? – ја прекори Пендаровски Бугарската црква Read More »