• кајмак

Почна снимањето на филмот „Кајмак“ на Милчо Манчевски

Денеска, во хотел Лимак, во Скопје, започна снимањето на „Кајмак“, седмиот филм на најтрофејниот македонски режисер Милчо Манчевски. Филмот ќе се снима пет недели на локации низ Скопје, во населбите Козле, Автокоманда, Центар, Лисиче. „Кајмак“ е црна комедија (или среќна трагедија) за две семејства, кои се пристојни на почетокот, а среќни на крајот, безмилосна критика …

Почна снимањето на филмот „Кајмак“ на Милчо Манчевски Read More »