Tag : јули

Вести Економија

Прометот во индустријата бележи раст во јули

Слободен печат
Прометот во индустријата, вкупно, во јули годинава во однос на јули  лани е зголемен за 11 проценти, а споредено со јуни годинава за 3,8 отсто....
Вести Свет

ОН: Изгледа и јули ќе биде најтопол во историјата на мерење температура

Слободен печат
Нашата планета на глобално ниво можеби беше најжешка во историјата во јули во споредба со записите што некогаш се забележани тој месец, објави Светската метеоролошка...
Вести Регион

Во Хрватска во јули има 90 илјади помалку туристи од лани

Слободен печат
Во првата недела од јули во Хрватска има 90.000 гости и 400.000 ноќевања помалку отколку во истиот период минатата година. Падот на гости е забележан...