• јуан

Аргентина и Кина го официјализираа договорот за размена на валути

Аргентина и Кина го официјализираа проширувањето на договорот за размена на валути, дозволувајќи ѝ на јужноамериканската земја да ги зголеми исцрпените девизни резерви, соопшти во неделата аргентинската централна банка, пренесува Ројтерс. Владата на Аргентина треба да ги обнови резервите за да ги покрие трговските трошоци и идните отплати на долгот, а повеќе резерви се клучна …

Аргентина и Кина го официјализираа договорот за размена на валути Read More »