• Јован Митрески

Митрески: За укинување на техничката влада потребен е консензус од четирите најголеми партии

За СДСМ не е спорно укинувањето на техничката влада, но спорно е дека предлогот на ВМРО-ДПМНЕ е без консензус од четирите најголеми парламентарни партии, како и тајмингот на поднесување, бидејќи опозициската партија инсистира на брзи предвремени парламентарни избори, изјави Јован Митрески координатор на пратеничката група на СДСМ. -Техничката влада беше формирана после Пржинскиот договор за …

Митрески: За укинување на техничката влада потребен е консензус од четирите најголеми партии Read More »