• јоаникие

Митрополитот Јоаникие со порака: Нека извинат, но сѐ уште не е создадена држава наречена Цетиње!

На два дена пред контраверзното востоличување на српскиот митрополи Јоаикие на Цетиње тој за Радио Светигора изјави дека со цел да се намалат тензиите и да се постигне мир во куќата, тие го прифатија ограничувањето во Цетиње да има само свештеници, а меѓу гостите да биде Патријархот Порфириј и свештени лица од други цркви. – …

Митрополитот Јоаникие со порака: Нека извинат, но сѐ уште не е создадена држава наречена Цетиње! Read More »