2 C
Скопје

Tag : јадро

Вести Култура

ВИДЕО I Чаловски: Ја поздравуваме ревизијата на Министерството за култура, но и тоа треба да ги исполни обврските

Слободен печат
Министерството за култура соопшти дека нема да ги исплаќа средствата за проектите до завршување на финансиските контроли, со цел заштита на буџетските средства. – Ова...
Културен печат

КСП „Центар-Јадро“: Институционална иновација за заедничко добро

Тони Димков
Културно-социјалниот простор „Центар-Јадро“ е јавна установа од областа на културата формирана по принципот на цивилно-јавно партнерство за потребите на заедницата. Таа негува инклузивна, демократска и...
Културен печат

Разговор со Ѓорѓе Јовановиќ, ликовен уметник: Нашиот авторски труд е, речиси, секогаш бесплатен

Тони Димков
Организирањето на онлајн изложбата „Да бидеме заедно, додека сме разделени“ од Културно-социјалниот простор „Центар – Јадро“ и „Јадро“ – од Асоцијација на независната културна сцена,...
Вести Култура Слајдер

Јовановиќ: Неизвесноста во секојдневието на прекаријатните културни работници станува далеку поизразена (ВИДЕО)

Слободен печат
Од денеска 11 јуни до 18 јуни, почнува онлајн изложбата „Да бидеме заедно, додека сме разделени“ во организација на Културно-социјалниот простор Центар – Јадро. Станува...
Вести Култура

Чаловски од ЈАДРО: Доколку не сме доволно искрени и не ги претставуваме работите со едно критично око, нема шанса да преживееме како општество

Слободен печат
ЈАДРО – асоцијација на независната културна сцена е непрофитна, инклузивна, партиципативна и застапувачка платформа. Цело ова време се стремиме да го зајакнеме независниот културен сектор...
Вести Регион

Во река во Сплит се појавил КУКАСТ КРСТ (ФОТО)

Слободен печат
Во реката Јадро кај Сплит се појавил кукаст крст. Фотографијата ја објавил порталот Далмацијаденес.хр. Нагласуваат дека не е познато кој, кога и како го нацртал...