Tag : изнајмување

Вести Ви Препорачуваме Економија

За да се изнајми стан, треба да се дадат куп пари и тон документи

Весна Дамчевска
За да се издаде стан или деловен простор, како што налагаат законите, договорот трeба да се завери на нотар, а потоа да се пријави во...
Вести Ви Препорачуваме Економија

ЗАПОЧНУВА АКАДЕМСКАТА ГОДИНА: Изнајмувањето на стан во просек чини 200 евра, но студентите мора да внимаваат и на овие трошоци!

Слободен печат
Студентите сè повеќе ги разгледуваат огласите за наем на станови во Скопје, но честопати не се свесни за месечните трошоци што ги чекаат. На цената...
Вести Скопје

Ќе се рентаат точаци, но со ГПС локатори

Алек Стојковски
Град Скопје повторно го воведува проектот за изнајмување на велосипеди. Иако претходниот пат тој заврши неуспешно, многу од велосипедите беа украдени или оштетени, овој пат...