• изберат

Од понеделник, Словенците можат да изберат која вакцина ќе ја примат

Од понеделник, граѓаните на Словенија ќе можат да изберат која вакцина против ковид-19 ќе се вакцинира, најави премиерот Јанез Јанша. „Клучната цел е да се постигне ваква вакцинација за да се обезбеди имунитет и нормален живот не само во лето, туку и во есен“, рече Јанша, повикувајќи ги граѓаните да се вакцинираат во што поголем …

Од понеделник, Словенците можат да изберат која вакцина ќе ја примат Read More »