• итно

Во Словенија рапидно расте бројот налица со тешки симптоми: Итно се потребни нови кревети на одделенијата за интензивна нега

Во Словенија, во третиот бран на епидемијата со ковид-19, бројот на хоспитализирани лица со тешки симптоми рапидно расте, поради што владата денеска им нареди на болниците да го зголемат капацитетот во одделите за интензивна нега на ковид-болниците. – Болниците треба да обезбедат уште 179 кревети во единиците за интензивна нега до крајот на неделава, изјави …

Во Словенија рапидно расте бројот налица со тешки симптоми: Итно се потребни нови кревети на одделенијата за интензивна нега Read More »