• Хрватска.

Хрватска најбезбедна кога станува збор за криминалот во регионот

Хрватска е најбезбедната земја во Европа, ако не апсолутно, тогаш на ниво на криминал или вандализам, велат податоците на Евростат, Европскиот завод за статистика, пишува Јутарни лист.хр. Овие статистики се базираат на бројот на пријавени случаи на криминал, насилство и вандализам во соседството. Во 2019 година, последната статистика опфатена, просечно 11 проценти од населението во …

Хрватска најбезбедна кога станува збор за криминалот во регионот Read More »