• градежна мафија

Антикорупциска бара градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу, да одговара кривично за злоупотреба на функцијата

Поради основано сомневање дека со непостапување при незаконско градење овозможиле прибавување корист за друго лице, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) одлучи да покрене иницијатива за кривично гонење на градоначалникот на општина Чаир Висар Ганиу и овластениот градежен инспектор во општината. Иницијативата ќе биде поднесена до надлежното Основно јавно обвинителство за поведување кривична постапка …

Антикорупциска бара градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу, да одговара кривично за злоупотреба на функцијата Read More »