• Г7 самитот

Џонсон скептичен: Финансиските цели на КОП26 ќе бидат тешки за исполнување

Борис Џонсон стравува дека има само 60% шанса дека 100-те милијарди американски долари во климатските финансии, кои се сметаат за клучни за обезбедување амбициозен исход на самитот на КоП26, ќе бидат воспоставени само кога светските лидери ќе се сретнат во Глазгов во ноември, пренесува Гардијан. Говорејќи во пресрет на почетокот на тридневната посета на САД, …

Џонсон скептичен: Финансиските цели на КОП26 ќе бидат тешки за исполнување Read More »