• франк-валтер штајнмајер

Штајнмаер по Скопје денеска во Тирана, прва посета на германски претседател по 27 години

Претседателот на Сојузна Република Германија, Франк-Валтер Штајнмаер, денеска ќе допатува во дводневна официјална посета на Тирана, каде ќе пристигне по посетата во Скопје. Ова е прва посета на германски претседател на Република Албанија по 27 години. Со сите државнички почести ќе биде дочекан од неговиот домаќин, албанскиот претседател Бајрам Бегај, со кого ќе имаат куса …

Штајнмаер по Скопје денеска во Тирана, прва посета на германски претседател по 27 години Read More »