-1.3 C
Скопје

Tag : фотографка

Жена Магазин Магазин слајдер

Неуништливата Меги, била прва фотографка на воените фронтови, прва фотографка на „Лајф“ и прв фотограф во светот примен во Советскиот Сојуз

Слободен печат
Маргарет Бурк-Вајт била американска фотографка, репортерка и документаристка, единствена жена која ги документирала најзначајните настани од дваесеттиот век со својот објектив: била првата жена воен...