• филмска камера

Неизвесна борба за Златната камера на 42. ИФФК „Браќа Манаки“

Почетокот на 42. ИФФК „Браќа Манаки“ беше во знакот на врачувањето на наградите – Специјална „Камера 300“, „Златна камера 300“ за животен опус и „Голема ѕвезда на македонскиот филм“, а до крајот на фестивалот ќе тече филмската програма, која ќе ги открие носителите на Златна, Сребрена и Бронзена „Камера 300“ за 2021 година. Годинава организаторите …

Неизвесна борба за Златната камера на 42. ИФФК „Браќа Манаки“ Read More »