• ФБИ

САД ќе испратат припадници на ФБИ на Хаити по убиството на Моиз

САД што е можно побрзо ќе испратат припадници на Федералното истражно биро (ФБИ) на Хаити за да и помогнат на земјата по атентатот врз претседателот Жовенел Моиз, соопшти денеска Белата куќа. Во соопштението се додава дека зајакнувањето на капацитетот на полициските служби на Хаити останува клучен приоритет за САД. На Хаити ќе им помагаат и членови на Министерството за внатрешна безбедност …

САД ќе испратат припадници на ФБИ на Хаити по убиството на Моиз Read More »