• Фатмир Лимај

Девет српски и албански жртви заедно против Тачи и ко-обвинетите на судењето во Хаг

Девет српски и албански жртви ќе учествуваат заедно во судењето на поранешниот командант на ОВК, Хашим Тачи и тројца сообвинети за злосторства во Косово и Албанија во периодот 1998-1999 година, пред судот на ОВК во Хаг. Ова го одлучи судијата на претходна постапка Николас Гијо, откако ги разгледа првите 17 апликации на жртвите за учество …

Девет српски и албански жртви заедно против Тачи и ко-обвинетите на судењето во Хаг Read More »