• фајзер

Едномесечно бебе во Турција по грешка примило вакцина против ковид-19

Едномесечно бебе од Турција било погрешно вакцинирано против ковид-19, но тоа е добро, рекол лекарот кој ја следи здравствената состојба на бебето.  Бебето стана првиот познат случај на вакцинацинирано доенче во светот. „Едномесечно бебе во јули беше погрешно вакцинирано против ковид-19 наместо против хепатитис“, рекол за АФП детскиот инфектолог од Егејскиот универзитет Зафер Куругол,  кој …

Едномесечно бебе во Турција по грешка примило вакцина против ковид-19 Read More »