• евроинтеграции

Ковачевски-Бербок: Германија стои до Северна Македонија за следниот исчекор кон евроинтеграциите

Германија стои до Северна Македонија за следниот исчекор кон европските интеграции, е пораката од денешната средба меѓу премиерот Димитар Ковачевски и министерката за надворешни работи на Сојузна Република Германија, Аналена Бербок. На состанокот, како што соопштија од Владата заеднички е нагласено долгогодишното искрено и силно македонско-германско пријателство и партнерство, во 30-те години од воспоставувањето дипломатски …

Ковачевски-Бербок: Германија стои до Северна Македонија за следниот исчекор кон евроинтеграциите Read More »