Tag : еуростандард банка

Вести Македонија Слајдер

Вицегувернерката Митреска: Народната банка не може и не смее да дозволи банка да работи спротивно на законската регулатива

Слободен печат
Перцепцијата за банкарскиот систем и довербата во него е основата на која тој функционира. Оттаму, објективните и веродостојни информации се исклучително важни за зачувување на...
Вести Економија Слајдер

Добиле поддршка од сите пратенички групи: Оштетените штедачи од Еуростандард Банка бараат закон за обесштетување

Слободен печат
Иницијативниот одбор на Здружението на оштетени штедачи од Еуростандард Банка соопшти дека одржале состаноци со сите пратенички групи во Собранието за поддршка во изнаоѓање на...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Не оди сѐ така мазно во обесштетувањето од Еуростандард банка

За десетина дена ќе се знае колкава сума им е исплатена на штедачите на Еуростандард банка за старт. Таков е договорот меѓу банките и Фондот...
Вести Економија Слајдер

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард банка: Банките не очекуваат проблеми

Соња Кириџиевска
Обесштетувањето на лицата што имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка што почна во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми...
Вести Економија Слајдер

Исплатата на обесштетувањето на депонентите на Еуростандард банка почнува денеска

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ од...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Имотот на Еуростандард банка е заштитен

Соња Кириџиевска
Според законската регулатива, со денот на донесувањето на решението за укинување на дозволата, Еуростандард банка престана со работа, а престанаа и надлежностите на Народната банка. Сега...
Вести Македонија Слајдер

Трагедии и потресни приказни: Оштетените штедачи на Еуростандард Банка бараат парично обештетување од државата

Слободен печат
Здружението на оштетени штедачи на Еуростандард банка денеска побара итно носење на законско решение со кое државата ќе ги преземе побарувањата на физички и правни...
Вести Економија Слајдер

Исплатата на обесштетувањето на депонентите на „Еуростандард банка“ почнува на 15 септември

Слободен печат
Фондот за осигурување депозити ги информира депонентите на „Еуростандард банка” АД во стечај со право на обесштетување дека во вторник, на 15 септември 2020 година,...
Вести Економија

Ќе има дополнителна исплата на паричните права од социјална и детска заштита за клиенти на Еуростандард банка

Слободен печат
Министерството за труд и социјална политика известува дека надлежниот центар за социјална работа назначува старател за посебен случај на корисници на парични права од социјална...
Вести Ви Препорачуваме Економија

„Еуростандард банка“: Над 2.000 компании ќе чекаат пари од стечајната маса

Истече рокот (7 септември), до кога доверителите, требаше да си ги пријават побарувањата од „Еуростандард банка“ до стечајниот управник. Првото рочиште е закажано за 8...