• есен

Почнува есента, вечерва точно во 21.21 часот

Есента во земјава и на северната хемисфера почнува вечер во 21.21 часот. Во исто време на јужната полутопка на Земјата ќе настапи пролетта. Првиот есенски ден е 265-иот ден во годината во годината и ќе трае 12 часа и 14 минути. Сонцето изгреа во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 18 часот …

Почнува есента, вечерва точно во 21.21 часот Read More »