• епилептичен напад

Епилептични напади: Како да ги препознаете, но и да помогнете некому што боледува од епилепсија

 Епилептичните напади можат да бидат со различен интензитет и времетраење и може да се појават неколкупати годишно или неколкупати на ден, во зависност од агресивноста на болеста. Најважно е навреме да се откријат причините за нападите и да се третираат со лекови за да се избегнат поголеми проблеми. Зошто се јавуваат епилептични напади? Епилепсијата е …

Епилептични напади: Како да ги препознаете, но и да помогнете некому што боледува од епилепсија Read More »