Ем немаме струја ем градиме неефикасно енергетски згради

Наместо да се гради инфраструктура за централно греење во градовите, со што би се штедела електричната енергија, се градат станбени и деловни објекти без да се води доволно сметка за затоплувањето и потрошувачката на струја, вели за „Слободен печат“ универзитетската професорка Марија Зарезанкова Потевска. Таа е децидна дека со цел да добијат поголеми финансиски средства, …

Ем немаме струја ем градиме неефикасно енергетски згради Read More »