Визуелна уметност: Разговор со Елена Чемерска, добитничка на наградата „Денес“

Организацијата „Факултет за работи што не се учат – ФР~У“ во соработка со Центар за современи уметности – Скопје ја објави петнаесеттата добитничка на наградата „Денес“ за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка до 35 години, а годинава тоа е Елена Чемерска. Наградата „Денес“ подразбира двомесечен престој во Њујорк, САД, во студијата на „Residency Unlimited (RU) Inc.“ и …

Визуелна уметност: Разговор со Елена Чемерска, добитничка на наградата „Денес“ Read More »